Cum alegi muzica pentru ceremonia nunții voastre? - Valery

Blog

Home / All  / Lifestyle  / Cum alegi muzica pentru ceremonia nunții voastre?

Să decizi ce fel de muzică vei avea la nuntă e o provocare destul de grea. Chiar dacă ești pasionat cu adevărat de muzică, iar prietenii sunt obișnuiți ca în playlistul tău să audă doar anumite genuri muzicale, în momentul ceremoniei te simți obligat să faci compromisuri. Iată câțiva factori pe care credem că ar trebui să îi iei în considerare ca să fie toată lumea fericită:

Ia în considerare locația

Dimensiunile sălii de evenimente și eleganța sa te pot ajuta să fii cu un pas mai aproape de a alege. De exemplu, nu este indicat să aduci un artist instrumentist solo într-o astfel de locație – mai ales dacă e vorba despre un chitarist. Restricțiile în ceea ce privește spațialitatea intervin și atunci când vrei să aduci o formație vocală și, mai ales, instrumentală. Detaliile logistice nu sunt de neglijat.

Alege stilul pe care îl iubești 

Dacă nu e vorba de o nuntă religioasă, muzica poate însemna orice altceva decât melodia de intrare a miresei, de plecare a mirilor ori de dansul mirilor. De aceea e bine să alegi o muzică de fundal pentru momentele în care primești invitații, pentru momentele în care se servește masa, ori alte asemenea evenimente. Un gen de muzică potrivit cu cadrul evenimentului și tonul evenimentului în sine va încadra totul într-o atmosferă perfectă, exact așa cum ți-ai dorit. Alegând stilul pe care-l doriți voi doi veți acorda momentului o parte din amprenta și originalitatea cuplului. Și, în fond, de ce să alegeți ceva ce i-ar plăcea familiei, când ceremonia este pentru voi?

Atât timp cât nu se exagerează cu black metal sau muzică populară, toată lumea va fi fericită. Mai ales voi.

Selectați propriul playlist

Mulți muzicieni oferă cu drag o listă de sugestii și pentru pauzele din timpul ceremoniei. Aceste melodii pot fi repetate sau prelungite sau repetate fără să deranjeze, chiar dacă se decalează situația întrucâtva. Aceștia te pot ajuta chiar și cu melodiile cele mai iubite la nunți – ca să știi dacă le alegi sau le eviți – înainte să lași asta pe mâna DJ-ului.

Majoritatea cuplurilor selectează muzica în funcție de tonul și atmosfera pe care doresc să o creeze, conexiunile emoționale pe care le au față de anumite cântece sau melodii care reprezintă relația lor – alții, în schimb, aleg să meargă pe melodii clasice și arhicunoscute, iubite de toată lumea. În timp ce unora le place să se simtă în siguranță pe partea muzicală, alții preferă să iasă din tipare și să pună muzica pe care o iubesc.

Important e să păstrezi proporțiile și să nu vă lăsați prea tare influențați de ceea ce ar putea să își dorească invitații.