3 întrebări delicate pe care ți le pui legate de nuntă și răspunsurile - Valery

Blog

Home / Fără categorie  / 3 întrebări delicate pe care ți le pui legate de nuntă și răspunsurile

Când vine vorba de protocolul de nuntă, există mereu câteva întrebări al căror răspuns îl amâni la nesfârșit. Ce e de făcut atunci când ambele variante par corecte? Ce e de făcut când fiecare dintre viitorii miri are o opinie diferită? Ce este corect să faci atunci când hotărârea ta ar putea afecta alte persoane? Am ales câteva dintre cele mai stânjenitoare întrebări și am răspuns la ele, pentru ca ție să-ți fie mai ușor.

Trebuie să invit la petrecere membri ai familiei de care nu sunt așa de apropiat?

Multe viitoare mirese se simt obligate să invite mai mulți oameni decât și-ar dori, cedând presiunii familiei sau apropiaților, când, de fapt, nu ar trebui să accepte sugestii de la nimeni. Dar nu înseamnă că nu trebuie să iei deloc în considerare părerile celorlalți, chiar dacă nu ești obligat/ă s-o faci. Într-o situație delicată, fă o analiză: cântărește sentimentele persoanei aflate în discuție, vis-a-vis de modul în care absența sau prezența persoanei îți va influența ziua cea mare. Dacă spui nu și vei crea tensiuni în familie, atunci invit-o, dar oferă-i un “job”, ca de exemplu să ducă invitații la mese.

Cum onorezi un părinte vitreg, atribuindu-i un rol important?

Există situații în care părinții divorțați s-au recăsătorit, iar atunci, părinții vitregi au nevoie de un stimul pentru a nu se simți excluși. Dacă e vorba de tată, mireasa poate cere amândurora să o poarte la altar, iar acest lucru nu este deloc de condamnat. Le poți oferi articole vestimentare care să iasă în evidență și chiar să îi incluzi în programul zilei. Planifică totul cu grijă!

Vreau să ocup locuri pentru cei mai apropiați. Cum procedez?

E dificil să “trișezi” în mod discret. Majoritatea invitaților știu că locurile din față sunt rezervate familiei. Dar, pentru ca totul să decurgă fără cusur și pentru ca toată lumea să ocupe un loc, roagă un plasator să facă aceste formalități în locul tău, conform unei liste. De asemenea, poți separa câteva rânduri prin panglici sau cu ajutorul unor elemente decorative.